(kopio enertec 4/2016 – lehtiartikkelista)

Viitos-Metalli Oy on suomalainen perheyritys, jonka erikoisosaamista ovat lämpö- ja painelaitteiden valmistus. Vuonna 1994 perustettu heinolalainen yritys haluaa olla lämpötekniikan ehdoton edelläkävijä. Myyntijohtaja Vesa Sahanen kertoo, että tällä hetkellä yrityksen työntekijöitä pitää kiireisenä mm. PIPO-asetus, jonka vaatimukset olemassa oleville energialaitoksille tulevat voimaan viimeistään 1.1.2018.

”Kun energialaitokset tekevät muutoksia öljyjärjestelmiin, tarvitaan uudenlaisia, toimivia ratkaisuja”, Sahanen toteaa. Viitos-Metalli toimittaa laitoksille öljyn pumppaus- ja lämmitysasemia. Hyvin usein modernisoidaan myös koko kattilalaitos.

Yrityksellä on vahvoja yhteistyökumppaneita sekä kattila että poltinpuolella. Tällöin toimitukset tehdään usein avaimet käteen periaatteella.

”Tällä hetkellä kysyntää on paljon ja tilauksia tehdään koko ajan. Toimitukset ovat etupäässä ensi vuoden puolella”, Sahanen vahvistaa.

Viitos-Metalli on viime vuodet kasvanut tasaisesti, mistä osoituksena yritys muutti isompiin tuotantotiloihin vuonna 2011. Uusissa tiloissa on tuotantotilaa 10 000 neliötä. Työntekijöitä yrityksellä on noin 40.

Monipuolista suunnitteluosaamista

Myyntipäällikkö Kaj Sundbergin mukaan henkilökunnan vahva, yli 20 vuoden kokemus suunnittelussa ja tuotannossa näkyy kaikissa yrityksen valmistamissa tuotteissa – kautta linjan. ”Oma suunnittelu ja vahva kokemus konepajatuotteista mahdollistavat monipuolisen ja joustavan toiminnan”, Sundberg linjaa.

Yrityksen ehdottomina vahvuuksina Sahanen ja Sundberg pitävät kustannustehokkuutta ja toimitusaikojen pitävyyttä. Asiakastyytyväisyys on yritykselle tärkeä asia – ja myös ainoa oikea tie kasvuun.

”Samalla olemme ottaneet entistä tehokkaamman uusasiakashankinnan osaksi kasvustrategiaamme”, lisää Sundberg.

Olemme mukana Tampereen Energia 2016-messuilla. Tervetuloa osastollemme E510.