VIITOS-METALLI ALOITTI YHTEISTYÖN KONTRAMIN KANSSA

SWAS mainoskuva

Viitos-Metalli Oy on aloittanut yhteistyön Kontram Oy:n kanssa. Kontram on yksi Suomen johtavia automaation ja mittaustekniikan tuote- ja ratkaisuntarjoajia. He toimittavat suomalaiselle teollisuudelle ja vientiin luotettavia ja teknologisesti innovatiivisia laitteita ja järjestelmiä automaation ja mittaustekniikan eri osa-alueilla.

Kontramin suunnittelemat vesi- ja höyrynäytekeskukset (SWAS) sekä niihin kuuluvat näytejäähdyttimet valmistetaan ja kootaan Heinolassa Viitos-Metallin tehtaalla. Rungot valmistetaan ruostumattomasta teräksestä.

Näytekeskusten viimeistely, kuten analysaattoreiden asennus ja sähköistys sekä lopulliset testit Kontram tekee omissa tiloissaan Vantaalla. Jokainen vesi- ja höyrynäytekeskus valmistetaan asiakkaan tarpeiden mukaan 3D-suunnittelua hyödyntäen. Näytekeskuksen jatkuvatoimisella mittauksella varmistetaan laitoksen laadukas vesikemia. Epäpuhtaudet vesi- ja höyrykierrossa laskevat laitosten hyötysuhdetta ja lisäävät laiterikkoja sekä korroosiota. Kotimaisen valmistuksen ansiosta näytekeskuksien mittoja, komponentteja sekä niiden sijoittelua voidaan muokata asiakkaan prosessin, tilojen ja tarpeiden mukaan sopiviksi.