Entisen ”Hökärin” tiloihin muuttavalla Heinolan Hitsauspalvelulla on rauta kuumana.

Itä-Häme lehti: Mikko Kivelä, kuva Armi Salonen

Vuodenvaihteesta pysähdyksissä ollut konepajatoiminta Tähtiniemessä jatkuu syksyllä, kun kiinteistön ostanut Heinolan Hitsauspalvelu Oy aloittaa siellä tuotannon. Yhtiöllä on tilauksia enemmän kuin nykyiset tilat ja henkilöstöantavat myöten. Hyvältä näyttää, arvioi näkymiä Hitsauspalvelun hallituksen jäsen Petri Liikanen. Yhtiön kasvun tiellä olleet esteet ovat nyt raivattavissa, sillä HögforsSahala Oy:n tuotannon loputtua
Heinolassa osaavaa työvoimaakin on tarjolla. Liikasen puhelin on viime päivinä soinut tiuhaan. Hitsauspalvelu työllistää nyt yhdeksän henkeä, vuoden loppuun mennessä tekijöitä on tarkoitus palkata ainakin kolme lisää.

Tulin alalle 1990-luvulla, ja koko ajan on ollut työvoimapulaa, Liikanen kertoo. Hän toivoo, että metallialan koulutus Heinolassa jatkuu. Vuohkalliossa Hitsauspalvelulla on käytössään vain tuhatkunta neliötä. Sen takia yhtiö ei ole voinut tarjota kaikkia töitä. Tähtiniemessä seinät ja katto eivät tule ihan heti vastaan, sillä tuotantotilaa on yli 5 000 neliömetriä. – Heinolassa on vähän konepajalle sopivaa korkeaa ja siltanosturilla varustettua tilaa tarjolla, Petri Liikanen kertoo. Kauppaan kuuluva pintakäsittelyhalli on iso etu, sillä tähän asti pintakäsittely on teetetty emoyhtiö Viitos-Metalli Oy:n tiloissa Paasossa.

Heinolan Hitsauspalvelu tekee alihankintana muun muassa painelaitteita. Suurin yksittäinen asiakas on lahtelainen Oilon Energy Oy. – Konepajatoiminta on hyvin kausiluonteista. Viime ja toissa vuonna oli hiljaista, käänne tapahtui vuodenvaihteessa. Nyt töitä on kovasti, Petri Liikanen kertoo. Hän uskoo, että parin vuoden kuluttua kaikki Tähtiniemestä hankitut neliöt ovat käytössä, myös 1 200 neliön toimistorakennus. Kiinteistö Vuohkalliossa myydään.

Kattilalaitoksia valmistava Viitos-Metalli jatkaa ainakin toistaiseksi Paasossa. Se työllistää 15 henkeä. Hitsauspalvelun pääomistaja on Viitos-Metalli, jonka pääomistaja ja toimitusjohtaja Petri Liikanen on. Yhdessä ne omistavat Heinolan LVI- asennus Oy:n. Liikasen mielestä Heinolassa kelpaa yrittää.  Kun on hyvä henkilöstö ja vastuuta jaettu, minullekin jää riittävästi vapaaaikaa.